Ruam susu ,cara nak hilangkan

Macam mana nak hilangkan ruam susu, dah sapu ubat farmasi tapi masi sama,makin teruk #pleasehelp kesian ank...

Ruam susu ,cara nak hilangkan
12 Balas

https://my.theasianparent.com/petua-hilangkan-ruam-bayi/?premium_content=true&default_content=true&tap_source=default-my&utm_source=tap_web&utm_medium=inhouse&utm_campaign=default-my-ms-article-kesihatan-bm Cuba try tips dlm ni. Yg gambar baby baju belang tu anak saya. Setiap kali dia minum kena keringkan mana yg basah atau kena air liur..pakaikan bip selalu. 4 bulan jugak baru nk baik sbb air liur sentiasa kena kn..kena make sure kering selalu then lama2 hilang. InsyaAllah. Sy guna tepung ubi jugak

1y ago

elomet cream bgus sis, hari tu sbb risau tgok ank , sy prg klnik swsta, dr bg cream elomet dan ubat gatal, baru 1 kali guna nampak perubhn,

Dh check Eczema ke? Klu ruam susu biasa ank sy, kerap bersihkan bahagian muka yg terkena cth: pipi dagu tiap kli menyusu dgn air / air suam pn lg bagus lap dgn kain lembut bersih. Makin lama makin kurg & licin kulit bby nnti kesannya. Jgn biarkan kesan susu terbiar lama kt kulit bby tanpa dibersihkan. Klu eczema bole try produk yg sesuai & consult doc

anak sy hartu start dekat pipi merebak pula sampai leher .. skrg dah hilang dah, doc saran sapu krim calamine, tunggu 5minit pastu sapu aqua krim .. alhamdulillah murah jee sis krim calamine rm7 + aqua krim rm3 je yg bekas kecil .. insyaallah cubalah ☺️ ibu2 ni hanya mampu ikhtiar.. semangat moms

hi ibu2, terima kasih semua kerna bg sokongan dan cdgn yg baik, alhamdulillah, ruam ank dah semakin pulih, baru lega hati ni.. nak tanya ibu2 semua guna pelembab apa ya utk muka bayi? ke tdk perlu ?? risau juga nk pkai plmbab utk muka bayi, sbb bru 3 bulan lebih.

1y ago

aqua krim beli kat frmasi

Sis try guna losyen snowhitee ank sye pn dlu ad ruam mcm2 dh pkai tpi xhilang2 lps guna losyen snow 2 hri je dh hilang..smpai skrg pkai muka dea licin lgi..bli dkt tiktok rm35 je

Sis try guna krim snowhitee dkt tiktok ad jual..ank sye pkai krim tu..oke je muka pn licin lpas pkai 2hru ruam pn hilang

1y ago

Ye sis btul

pls guna catephil untuk lotion & mandian insyallah kulit baby bersih & glowing je ..

saya pakai krim ni untuk ruam bby. sekejap je elok skin dia

12mo ago

macam ni sis

saya guna sebamed extra soft cream. cpt baik

try eucerin acure care cream