35weeks gatal di bawah perut

Macam mana nak hilang kan gatal2 di bahagian strectmark bawah perut? miang betul😭kadang sampai ganggu masa tidur😭😭#firstmom

6 Balas

Biasa tu puan esp dh hujung2 ni. tips dari ay pakai Mama's choice stretchmark lotion dgn body butter tiap kali lepas mndi. untuk mndi plk sy guna shower scrub. brand st ives dgn ginvera best! so far 2 kali preggy tkde stretchmark n bila pakai item2 tu mmg kurang sgt2 gatal tu.

sy pakai lotion palmer's relieves rough & dry skin.. elok juga kurang rasa gatal2.. doctor dekat kk yg suggest lotion ni.. memang xhilang rasa gatal tu selagi xbersalin 😅😅

2y ago

tqtq kene try ni 😫

tkdpat hilang .. tp tetap sapu je dgn lotion bhgian tu ..lama2 mrenggang dgn tak gtal sbb ada lotion melmbap kulit

Boleh pakai minyak bio oil sapu kat perut. Mmg membantu.

2y ago

kalau pakai dah hujung pregnancy, nanti lepas bersalin stretch mark tu akan hilang tak ?

Mmg xkan hilang. Kerap sapu lotion atau olive oil.

Saya pon gatal2 🥺