Bby gigit time breastfeed

Macam mana nak elakkan dari digigit, sakit betul..

2 Balas

normal dik..anak akk pun gtu masih bby .dah besar ni pun same. macam nk putus nipplenye,,gg dah 8btang.

7mo ago

betul..dia paling suka susu sebelah kanan..kiri kurang.dah besar sebelah🤭🤭.pastu suka nyusu meniarap atas dada ..

Usia baby?

7mo ago

I see. Kalau macam tu awak dah boleh pesan pada anak. Bagitahu anak jangan gigit ibu. Nanti ibu sakit, ibu nangis. Tunjuk sekali reaksi menangis. Setiap kali anak nak menyusu, awak pesan begitu. Let's say kalau anak tengah gigit waktu menyusu, awak picit hidung atau masukkan jari kelingking dalam mulut anak. Nanti anak akan auto lepas. Waktu ni awak terangkan lagi, jangan gigit ibu. Ibu sakit. Jangan sesekali marah atau pukul tau. Nanti anak lagi memberontak nak gigit. Cubalah. Good luck🌹