Macam mana nk elak dari kembung perut ye?

Macam mana nak elak dari baby yg asyik kerap kembung ke ? Ada tips tak mom? Ada sy fully bf & kuat ngempeng jadi sy bagi puting . Perut dia selalu kembung cara sy makan salah ataupun puting ye ? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

jika bu bf harus pegang botol dan pastikan susu keluar tanpa angin supaya baby takkan menghisap udara dalam botol. jika masih kembung bu blh cuba urut bhg perut dan menggerak kaki baby seperti basikal utk buat angin keluar

Sis anak sis mcm ni lagi tak? Baby saya pun mcm ni.

2y ago

Skrg masih kembung tapi tk teruk macam dulu , sy tuan kan perut baby , sy urut & sy masih bg puting. Cuma kurangkan jngn terlalu kerap . Kalau bby dah tido sy cabut perlahan . Biasa sy bg waktu dia mahu tido je