Baby G6PD / Kuning

Macam mana nak cepat turunkan kuning. Baby pulak masalah G6PD 😩

7 Balas

kerap menyusu. nnti baby berak² kuning tu kluar melalui kencing & berak. kalau mak darah o. campur dengan susu fm. mcm sy bby b+ sy o+ . doc syorkan cmpur susu fm gn susu bdn. then mak jgn makan benda panas halia, lada hitam, jamu pagi2 jemur sat bwh matahari. amik vit d. atau mak makan makanan ada vit D. ada juga petua org dlu2 berguna. bole try. smoga cept sembuh

1y ago

kerap bagi susu, kalau susu badan xckup tambah formula dulu. Baby saye prolong jaundice tapi alhamdulillah lepas mixfeed jaundice die dah nampak turun. Lepas jaundice dah elok baru nk usaha bf jee.