Baby G6PD / Kuning

Macam mana nak cepat turunkan kuning. Baby pulak masalah G6PD 😩

7 Balas

Kena selalu bagi susu. If susu badan ckit, bleh campur FM. Means lps bagi susu badan, dua or 3 jam lps tu bleh bagi FM plak. Berak dia mesti kuning. Kencing pon kena kerap sbb dia menyusukan. Saya pon baby kuning dan g6pd. Saya sendiri pantang tak ambik bnde2 panas mcm halia, serbuk lada hitam dan kunyit. Baby pon jemur jugak Tp kt tingkap je la waktu pagi. X direct cahaya matahari.