Baby G6PD / Kuning

Macam mana nak cepat turunkan kuning. Baby pulak masalah G6PD 😩

7 Balas

kerapkan menyusu . lagi banyak dia membuang, lagi cepat kuning turun . then, ikhtiar je cara orang tua dulu . mertua saya sesekali bg anak saya kena matahari waktu pagi dari tingkap sebelum jam 10 pagi. dan selalu guna air batangwali dan sapu di tapak kaki baby, tak sure membantu ke tak tapi tak salah ikhtiar 🤗 anak saya pun g6pd tapi intermediate, bukan deficiency