Kencing kotor

Macam mana nak atasi kencing kotor yea ? Anytips ? #firstmom #firstbaby

9 Balas

pengalaman sy , 20week kencing kotor sy amalkan minum air kosong 2.5L sehari .. lepas tu amalkan blend timun batang (2btg), blend sampai hancur lps tu ditapis ... tumbuk gula batu sikit smpai hancur.. campur dlm air jus timun tu .. Alhamdulillah sy amalkan setiap hari .. skrg dah 25week dah xde kencing kotor .. tp skrg tetap amalkan sminggu 1kli buat .. try la buat sama² ikhtiar

sye pun mengalami nye skrg....kne kencing kotor minum byk air masak pun tk jln jg....doktor bg sye ubt antibiotik je

Banyakkan minum air masak. Boleh minum air bali. Bagus juga untuk elak ada protein dalam air kencing

2y ago

Baik lah terimakasih ☺️

elakkan tahan kencing terlalu lama ya mommy. sy dh lahirkan bby prem 26weeks sbb hal tu 🥲

2y ago

Allah.. semoga baby kuat ya sis.

Saya pun dah alami, sampai fake contractions haritu. Dr bagi antibiotics sekarang dah ok

2y ago

saya pun sama, doc ingat dah bukak jalan. rupanya belum lagi.bila habis mkn antibiotic, baru Lega. sekarang amalkann minum air + Bali.😊. tgh tahankan perut asik mengeras.skang dah 38w5d. doakan saya dipermudahkan.

Minum air masak 2.5L sehari .saya pon alami .alhamdulillah ok dahh

Bykkn minum air masak, air barli

kena bnyk minum air masak 🤙🏻

byk minum air kosong