Hello mommies semua

Macam mana mommies semua count baby kicks? Usually pkul bape? Macam i pkul 8 pagi mcmtu i dah boleh rasa movement. Nurse kk ckp dalam 12jam kene cukup kan 10 kicks. Setiap kali baby ade movement tu dikirakan sebagai baby kick ke 😅

1 Balas

betul. movement yg agak kuat dan bukan dalam jarak yg dekat. cth mcm seminit tu ada 3 4 Kali gerakan, tu dikira 1 je. dalam setiap 5 minit tu kalau ada gerakan yg kuat, boleh dikira as baby kick

1y ago

Bahahha sama lah, kdg confuse baby hiccups ke ape sebb first baby kan takut jugak salah kire ke ape. Tapi mmg baby active sangat tk kire siang malam hHahaha