Bantu saya

Macam mana mahu baby dlam perut aktif ya? 28 minggu#firstbaby #seriusnanya #mommybuntu #jangandibully #pregnancy #Nanya

10 Balas

sy selalu kan baring mengiring sambil usap perut.. tekan2 manja sikit kt perut.. nanti bby sy mesti kan bagi respon.. tak pun sy selalu pasang surah2 bby kan aktif.. lagi2 surah yusuf dan maryam 😊

kalau baby kurang gerak boleh try minum air sejuk atau mkn manis,rajin usap² perut jg utk pastikan dia respon dgn pgerakan

4y ago

sdah try mcm tu tpi baby krang respon tpi klau bapanya kuat pla brgrak🤣

asalkan cukup 10 gerakan dr 9pg ke 9 mlm pun ok sis. dan pastikan baby masih ada gerak2 diluar waktu kira gerakan tu .

4y ago

sama la. lembut jugak. tapi kalau saya risau sgt, tiba² nanti dia kick kuat nk bgtau dia okay la kot. 😅

Kalau sy.. Time makan, time tgh baring tu kemain aktif dia gerak.. Hehe

klau dah masuk 19 minggu normal ke tak rasa pape lagi ?

makan. Bg dia dgr lagu. Tepuk2 borak dgn baby.

4y ago

😐😐😐😐😐

klau sy mnum air sejuk atau baring sekejap.

baby 28 minggu memang dah aktif sis

mkan bnda sejuk n manis2..

Selalu usap perut