Cara naikkan hb

Macam mana lagi nak naikkan hb still x naik skrg suda mau masuk 32 minggu..

6 Balas

saya selalu tertinggal nak mkn obimin, sebab saya ada gdm kena mkn 3 jenis ubat, Metfomin kalsium ubat cair darah kalsium kena mkn 2x sehari tak boleh mkn bersama obimin, tu yg selalu tertinggal. Alhamdulillah hb saya sentiasa atas 11, last check up 11.7,skrg 33week, saya minum susu farm fresh kurma, mkn buah jambu, mangga, sayur.

Selain dr makan pil tambah darah, makanan yg tinggi zat besi pun penting. Ikan, sayuran hijau, jambu batu, kismis, ulam, hati ayam, kerang, bayam Antaranya la Byk lg.

makan iberet stiap hari jgn tgal..sy mkn zincofer x boleh masuk..elok naik hb dr 10 ke 11.4..klau doc kk xmo bg, beli je kat frmasi..

Sy pn hb low. Dr sy di Andorra Hospital suggest mkn iberet bersama air jus oren. Mkn waktu mlm.

sy tukar vitamin dr kk ke iberet.. byk mkn kerang/hti ayam.. sure insyallah ok

saya makan pati delima gulsan.. Alhamdulillah hb naik dari 10.9 ke 12.4