still confuse

macam mana korang yakin yg baby tgh kick kt perut. sy dah nk masuk 20week kadang macam rasa bubble lapar tuuu tapi ntah lh confuse sbb sy first mom and berapa week blh rasa baby kick dgn kuat/jelas ye

9 Balas

saya skrg 20w..saya dh start rasa dia punya movement sjak 14w (masa ni rasa dia mmg mcm bubble)...skrg, pertama kali saya nampak gerakan lembut baby mcm tulang dia (xsure kaki/tangan)...jelas kt kulit perut...halus kecikk je..saya senyum sendiri...sbb baby saya dh buat regangan kot.. #kandungan ke 5 #anak ke 3..

1y ago

masuk trimester kedua xsilap..bila kita dh tahu baby kita dh boleh mendengar suara kita...saya terus start bercakap dgn baby...tiap² mlm nk tido mmg pasang je surah² utk ibu mengandung...surah yasin plg banyak saya pasang...jgn terlalu kuat..saya dh boleh agak skrg, bila ada bunyi² baby saya akn bergerak...satu sbb risau...pernah gugur 2x sblm ni..saya akn pastikan bby akn sentiasa bergerak bila kita gosok, usap, pasang surah/nasyid..

Sis blh ase pergerakan dlm perut.. sis try selalu gosok2 perut2.. sy perasan baby suke dduk dkt tmpt yg sy gosok.. sy 16 weeks dh blh ase baby kick.. 1st pregnancy.. 17weeks baby dh kick kuat..sis try gosok perut n ckp2 dgn baby.. nt lame2 sis akan fhm baby pnye movement mcm mne..

Sy 1st baby 16 weeks dh blh ase.. sis kne rajin usap2 perut n letak tgn dkt perut kalau sng nk tau baby bergerak mcm mne.. tp masuk 17 weeks sy dh blh ase die kick.. sis blh ase pergerakan tu kne rajin sentuh perut untuk biasekan diri baby bergerak mcm mne

maybe baby kick tu. saya rasa masa 16 weeks tapi gerak manja² je . Sekarang dah 20 weeks makin kuat dia gerak. Tengok perut beralun je😂 try pegang perut time rasa baby gerak, awak akan rasa & nampak 😊

sy sis 16w tak rasa pun. tapi husb ckp dia boleh rasa bila pegang.. maybe sy mcm sis kot, confuse tu baby kicking ke apa 🤣 tapi biasa nya start 28w baru betul2 rasa baby kicking

1y ago

kawan sy pon bagitahu kalau dah nk dekat 6/7bln baru betul ii rasa dia gerak tuu

Saya 20week dah start rasa baby bergerak lembut... lagi lagi time dia berpusing.. tangan saya sntiasa di perut nak rasa pergerakkannya

saya dh 20w. kalau baby gerak/tendang mmg akan terasa tgn terangkat. awal2 dulu asyik terkejut je sbb 1st time kan huhu

sy da nk msok 20week kkdg terasa mcm bubble ii too kkdg kuat smpai bleyh nmpk 😅

sy 15 miggu dh rasa ..skrang 19 smakin kerap dh kuat rsa dia