Macam mana nak tahu kedudukan bayi...

Macam mana kita nak tahu kepala baby dah dekat bawah... sebab saya selalu rasa yg dia sedu dekat bawah bukan dekat atas...

3 Balas

Depends jugak sis , kadang saya rasa melalui baby hiccup jugak. Tapi position tu takkan kekal kalau baby still banyak ruang dekat dlm. Nanti dia dah stop hiccup tau2 dah naik ke atas. Saya start 37w rasa baby hiccup kat atas tapi rupanya baby dah standby masuk jalan. Saya pun pelik mybe sbb baby dh besar so x dpt detect dah kepala kat mana sbb yg rasa hiccup kat atas tapi kepala dah kat bawah

11mo ago

Hiccup tu Sedu sis.

Based on pengalaman saya kalau rasa bby hiccup dkt bhgian bwh kepala dia dkt bawah dah. Atau lebih snng nk detect kepala bby kt bawah bila perut nmpak mmg dah kebawah sgt dgn bhgian atas perut akan rasa mcm kosong.

11mo ago

First boleh tau melalui sedu. Kalau sedu dekat bawah, kepala baby dekat bawah dah. Lepas tu kalau dah masuk tri3 ada yg dah start rasa ngilu2 sebab kepala baby engage dengan tulang pelvic ibu.

Thru scanning sis

11mo ago

Ngilu dekat bawah perut. Lepas tu boleh rasa sedu baby dekat bawah. Dia macam gerakan yg sama dekat tempat yg sama. Kalau keras dekat atas tu maybe belakang baby/ punggung baby.