Bagaimana cara usia kandungan sebenar ?

Macam mana cara kiraan usia kandungan ya? Hari 1st Last Period saya pada 20/6/20. Uji clearblue pada 26/7/21 . Result 2-3 week. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

Bagaimana cara usia kandungan sebenar ?
2 Balas

selalu kat klinik akan kira waktu 1st last period, nanti bila dah scan, akan tahu usia baby berapa. waktu subur lepas period jika normal pada hari ke 14, anggaran seminggu lepas period. jika ada bersama pada waktu subur tu, upt clear blue akan kira semasa persenyawaan berlaku.. sbbtu x sama melainkan lepas habis period terus bersama, dan melekat, doktor akan kira 1st last period

biase test gune clear blue ni tepat..klu ikut dkt test tu2-3..ikot pengalaman sy,dah pregy 3bln lbh tu.. kemungkinan la wak..ade kes sah pregy,tp drh still kuar..better g klinik scan..by the way congrats..!!