Upt cassatte samar

Maaf..sy nk tumpang tanya..4 hari lepas sy buat UPT naik mcm Line yg sgt samar..Line samar tu naik lepas titis urin..bukan selepas 10 minit..tp td sy ke KK test urin untuk kepastian..resultnye makmal ckp negative..dia pn check pkai upt cassatte.. ade x yg pengalaman mcm sy tapi conferm pregnant walaupun KK ckp negative..bulan 12 tahun lepas sy pernah gugur waktu kandungan 8minggu..jd berharap sgt dpt merasa lg untuk hamil..#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #ttc10years

Upt cassatte samar
13 Balas

Cuba test balik after a week dear. I pun TTC jugak dulu. 10tahun. Very emotional. Ups and downs. Pernah miscarriage 2 kali jugak. This year Alhamdulillah i pregnant this year but tu pun after i decide pergi jumpa pakar utk TTC. Rupanya ada hormone issue. I ada pituitary tumor. So i on medication dan monitor tumor tu untuk reduce size. After a year baru pregnant, this year. So let say if negative jugak after a week, i suggest you untuk jumpa dr pakar and dapatkan advice. Just sharing based on my experience. InsyaAllah ada rezeki utk you and suami. Amin2 🤲🏻

kalau bole tggu period delay lebih seminggu dua bru test.. awal2 sgt risau berharap sgt. sbb kadang2 ade yg dpt upt +ve tp chemical pregnancy makna nya xde baby tp upt +ve sbb hormon je. tggu dlm seminggu test pakai yg lebih semsitive mcm dip n tell atau clearblue. lepas tu mcm sis ade sejarah keguguran dan risau sis tgh pregnant skrg, bole lebih byk rest, jgn buat keja2 berat, elak bersama suami sbb risau tgh proses penempelan nnti bleeding ke ape kan. dan jaga mkn.. mkn sihat2, bykkan mkn iron ( bayam, kangkung sawi etc la)

10mo ago

baik sis..tq ye..

Selagi upt samar mmg tak digalakkan ke klinik. Ada klinik lab dia tak terima langsung utk wat pengesahan kehamilan esp upt sis yg vvvvfl, hampir tak nampak. Ada jenis samar yg walau samar tp dah terang. Jadi tunggu terang sikit ya

10mo ago

baik sis..tq ye..

cubaa awak try swasta pulakkk . sebb kekadang kk ni tk betull . better awakk try swastaa tgk result mcmmana so bole scan skali untuk tahu pregnant ke tkk

sye nmpk 1 line.. mgkin msih awal lg.. klu sis nk kepastian cpt, gne clear blue digital.. klu sis bley sabar smggu lg bru check, gne brand dip n tell..

10mo ago

baik..tq sis

Sy penah mcm ni. Ke clinic dia ckp negative. Sy tunggu few days baru check balik pakai dipntell and cb. InshaAllah rasanya awk pregnant tu

10mo ago

harap2 sy pn mcm tu..

cuba guna upt yg tinggi sensitivity. mcm dipp&tell. ataupon boleh je nak buat beta hcg. if hcg awak meningkat mean mmg awak pregnant😊

10mo ago

baik sis..tq ye

saya first hritu naik smar2 jgk .. tggu dua hari trang skit ja .. try cb naik pregnant, insyaallah tggu 2 3 hari lg cek balik ya..

Saya nampak dua line kabur. Takpe u kira sendiri ikut weeks nanti dah 8w boleh pergi scan utk confirmkan 🥰

10mo ago

baik..tq ye..😊

saya pun mula2 macam awak samar sgt guna strip. pastu esoknya dpt camni