Kira baby gerak

Maaf sy nak tanya , sy bru kena buat kiraan utk pergerakan baby , sblm ni agk konfius tpi sy kira je selagi baby aktif , tpi harini ade satu masa baby sgtsgt aktif , dia tendang smpai bykkali satu masa , itu normal ke ? Sy letak tgn dkat perut pun rsa mcm bguling dia , mmg normal ke? Risau pulak sbb pelik . #firstmom

1 Balas

Normal. Baby akan ada trend dia sendiri bila dia nak aktif, bila dia kurang aktif. Kalau rasa dia kurang aktif dari biasa, puan kena rangsang dia. Mkn ke minum air sejuk ke berjalan ke usik2 perut ke. Kena selalu bercakap dgn baby. Kalau rasa dia terlebih aktif dari biasa especially masa puan tgh x sihat, terus pegi ke hospital cek.