Period & pregnant

Maaf saya cuma nak bertanya, Ada tak yg pernah jadi... Lepas period terus mengandung. Memang boleh ke mcm Tu? & Skrg saya tgh period Hari ke 4(darah dah tak banyak), pstu pinggang saya sebelah kanan & kiri saya berdenyut tapi bukan senggugut. Pstu bahagian payudara rasa tak selesa,kadang2 mengeras kadang2 okay balik. Pstu saya kerap sakit kepala & berdebar( jantung gerak laju walaupum tgh duduk saja2). Ingin bertanya pengalaman ibu2 yg tgh mengandung je😅 Doakan saya & suami dikurniakan zuriat 🥺 #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

Maaf ye puan, kalau sedang period dan baru nak habis memang tak mungkin pregnant sebabnya persenyawaan tu takde. Telur ovum masih belum dikeluarkan untuk persediaan persenyawaan. Tanda tu semua sebab hormon period. Waktu subur selepas period selalunya hari ke 13-15 kalau cycle tu normal. Jika cycle tak normal, kena buat ovulation test tiap hari selepas period. Moga dipermudahkan urusan dan diberikan rezeki zuriat untuk puan ☺️

kirakan cycle period puan tu berapa hari. mcm sy 28 hari. so sy akan noted bila waktu subur. seminggu lepas period tu waktu subur sy. time ni blh la deal dgn husb utk dptkan zuriat. sbb kalau pregnant,xde keluar darah sampai 4 hari tu😅 kalau keluar, kemungkinan besar gugur. so lepas ni,hrp puan dpt pantau. at least clearkan period 7 hari. tanda dlm my calendar. in sha Allah. try la.