salam semua

maaf saya baru lg disini..sy nak btnya mgenai kehamilan..sy last priod pda 14.5 2021 ,dan spotting pada 4.6.2021 dan stop pada 5.6.2021..spotting tu x byk skli jak kuar.. skrg dah 23 6.2021 saya x dtg priod lgi..test prgnnt samar2x ..prgi hsptl pda 5hb tpi doktor kata x mgandung..perlukah sy ke klinuk lg utk jumpa doc ? 🥲 sy tkt nak mghrp..#firstbaby #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp #jangandibully

4 Balas

Hai sis. Saya bagi jalan mudah utk sis. Sis tunggu sampai sebulan lewat period. Masa ni akan dapat double line sama terang. Kemudian pergi klinik untuk doktor sahkan kehamilan. Boleh jadi sis pergi awal sgt mcm 2/3/4 minggu di mana UPT test milik klinik tak dapat kesan kehamilan kita walaupun kita mmg tgh pregnant. Klinik nak double line sama terang. If faint line dia tetap declare -ve.

3y ago

ha'ah sis ..masuk hrini dah 19hari lewat sy x check lg..tggu sbulan lah bru g klinik smula check..tq sis

Kita sama sis.. saya last period 16.5.2021 dan spotting brown dlm tiga titik pada 1.6.2021 dgn 2.6.2021. Skrang 2/7 saya still x dtg period lagi. Upt samar2 mcm faint line je. Tapi saya x pergi klinik lagi ingat nak tunggu smpai sebulan bru nak check lain klau still samar bru nak pegi klinik..doakn saya pregnant juga ya.😊

Saya pon lebih kurang sis. Last period 10/4/2021. Test nampak samar2. Pegi scan tak nampak apa. Result darah negatif. Doc cakap tak pregnant

kalau buat pregnant test samar² positif pergi klinik check