Berkaitan pampers

Maaf saya baru jadi first mom. Saya nak tanya, saya ada baca comment dekat video TikTok atau mana2 sosial media, kenapa kebanyakan mak-mak, ibu-ibu akan biarkan pampers bayi berjam-jam tanpa tukar dan tunggu pampers penuh atau bocor baru tukar pampers. Boleh saya nak tahu kenapa? Adakah sebab nak jimat atau ada sebab lain? Saya tertanya-tanya, maaf #firstmom #ingintahu #firstbaby

20 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

try beli nappy liner tgk pengalaman kakak2 Sy dulu baby berak sikit2 je...kesian la buntot baby bole naik ruam

kalau sy mmg kerap tukar. tak tunggu pampers penuh. masa both baby sy NB lg sy kerap tukar. sbb kulit NB lg sensitif

Kalau sy, kalau pampers depan dah kembang sikit atau dah lebih kurang 4/5 jam berlalu mmg tukar terus.

VIP Member

Setiap 2 jam sekali saya akan tukar. Paling lewat 3 jam. Sekarang anak dah 1y++ pun masih sama lagi.

kalau saya , cukup 2 jam tukaq , tak kesah pampers membazir ka apa , janji baby selesa ❤️

better tukar setiap berapa jam. rashes Satu Hal pulak ,Sian baby. mencegah lebih baik☺️

jgn tngk sgt tiktok instagram, terkdg blh buat kita confuse. better tukr 4 5 jam sekali.

Rasa dah ad taik & kncing bsuh la jgn biar lma ii. Nnty mcm ii pnykit dtg

maybe mak mak tu penat sebab buat semuanya sendiri kot.

Sbb nak jimatkan kot.