Berpantang

Maaf nk tnya , tk lama lagi saya akan bersalin . Jadi akan berpantang dekat rumah mak ayah saya . Saya nk tnya klau berpantang dekat rumah mak ayah , berapakah upah dan duit beli mknan2 berpantang yg suami saya patut bagi dekat mak ayah saya ? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

1 Balas

Saya rasa atas budi bicara suami dan mak ayah awak juga. Bg ikut kemampuan suami. Kalau ada lebih, hulur la sikit kt mak ayah. Kalau x ada, dpt top up brg2 mentah/ brg2 makanan kt rumah mak ayah pun dah cukup. Sy x rasa mak ayah awak minta lebih2 kn, ye lah awak kn ank diorg, diorg pun mesti lg happy nk jaga awak, dpt jumpa cucu lg kn. Ada lebih, why not kn. Yg penting sayur, buah, ikan dan ayam untuk awak. Masa sy dulu hanya makan sayur sawi, ikan tenggiri, ayam kampung dan buah epal saja for 2 weeks. Tgk la menu awak apa.

2y ago

Okeyhh baikk , terima kasih untuk cadangan tuu 🥰