Gambar luka episiotomi

Maaf nam tanya. Kalau luka mcmtu luka masih basah ke? Saya harini dah 48 hari . Sepatutnya dah baik semua. Lepastu bila selak sikit isi tu, ada isi merah dekat dalam. Tu maknanya luka tak cantum ke?? Kalau tak selak, nampak mcm luka dh baik. Bila selak mmg nampak isi merah dekat dalam. Tolong. Sesiapa yg ade pengalaman mcm ni. Kalau luka cantum macamana? Kalau luka ni belum cantum nk kena pakai ubat apa ye nk bg cantum 😭. Tolong sesangat2 siapa yg tahu tuu. Nk pegi klinik takde keberanian lagii 😓#bantusharing #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

Gambar luka episiotomi
3 Balas

Lebih baik awak pergi klinik. Macam terbuka ja tu. Sebab kalau p klinik dia akan bagi macam bedak untuk keringkan luka czer tu. Ni mungkin effect daripada luka lembab dan dah terkena jangkitan kuman.

Pergi klinik. Jangan pandang rendah kalau luka terbukak ni, karang kena infection bernanah lagi perit awak kena tanggung

jaga pemakanan sementara ni. agar luka cepat kering.