Breast pump

Maaf nak tanya.. Setiap kali pump bila keluarkn breast akan ada kotoran mcm ni.. Kena lap dulu ka sebelum sambung balik pump?? Ka kena basuh balik? Minta tlg Sapa2 tlg jawab kan #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

Breast pump
5 Balas

kena rajin cuci puting. kat puting tu selalu ada saki baki susu keluar dan kering kat puting tu. boleh ganggu juga flow puting. sebab tersumbat. jadi kalau kita cuci puting, susu lebih mudah keluar. cara cuci? tekap2 dengan air suam. pastu kotoran tu akan jadi lembut. guna cottonbud untuk korek2 manja dan buang. lepas tu baru laa pam susu.

lepaa pam, settle semua. letak dlm bekas, ttuup elok2. buh dalam peti. xyah basuh. lepas dah habis guna. malam tu boleh lah basuh. esok guna balik, lepas guna simpan dlm peti.

Tu kotoran dekat breast puan. Tiap kali mandi puan kene gosok2 sikit kt sekitar breast

Kena basuh Puan.

rajin cuci puting