Dah masuk 18w tapi perut takde rasa apa2 bubble or tendangan, normal ke? #anakpertama

Maaf nak tanya. Normal ke dah masuk 18w tapi takde rasa apa2 pon dlm perut (bubble/pergerakan)? baby bump tu ade je. Lg 2 minggu baru ade appointment. Risau sebab ni first pregnancy sy, 8 tahun jgk la tunggu rezeki anak ni.

5 Balas

nurse cakap rezeki sy dapat rasa awal. so maknanya ok je kalau ada yg belum rasa. skrg 19w 5d. anakfirst. masa 3bulan+ lagi sy dapat rasa. lepas berat turun 5kg dari 60kg ke 55kg. perut jadi nipis kot tu yg rasa awal

saya macam sis sebelum ni. risau baby tak gerak bila masuk 5 bulan sebab orang asyik la tanya dah rasa gerak belum. Tapi Alhamdulillah masa 20w haritu dapat rasa dia gerak kali pertama. sabar ye awak nya. .

normal je sis .sy 20w bru rasa ...dktr gn misi sy bgtahu ikut pda seseorg .tk sama setiap bdn seorg .

ada org rasa awal.. ada org rasa lambt/xrasa sgt sbb lemak😆.. sy 20 ke 21 weeks bru rasa..

Sy 18w 5d baru rasa. Sabar sikit lagi sis esok2 rasa tu hehe