Ibu buntu perlu atau x ke hospital

Maaf kalau saya bertanya, pada 2/1 sy telah mengalami false contraction dan dr ada seluk hanya 2cm sahaja bukaan saya dan telah admit pada hari tersebut. Pada 3/1 dr lain pulak check hanya 1cm sahaja. 4/1 sy telah discharge. Tapi malam ni tiba2 pantiliner sy telah naik wrna ni. Saya x pasti sama ada air ketumban atau apa. Tapi bayi masih gerak, perut tidak keras. Adakah ini dikatakan bayi telah berak dalam kandungan? #firstbaby Maaf kalau gambar agak nampak kotor / jijik 😰

9 Balas

g hosp terus, bwa pad tu....sy nk tau result jgk...sbb sy dh msuk 31w, rsau klu ad jd cmni...

3y ago

dh tnda la tu...

sy Ari Tu keluar tanda MCM ni la, doc ckp bby dh berak dlm perut.. terus kena emergency ceser.

3y ago

Itu la sy rsau jgak mcm ni. Alhamdulillah xdak apa2. Sy tgu lg utk next contraction

pergi hospital. takut dah leaking n mcm meconium stained. (baby dah berak)

3y ago

Sy dah pi hosp n dr buat ctg utk check jantung baby, seluk n masuk mulut itik 2.bukaan masih 1cm. Dr suruh balik dulu. Kalau ada tanda mcm ni lg walaupun x sakit but baby kurg aktif trus p hosp. Sy slalu rasa x sakit walau ada pendarahan ka, itu sy pelik. Ni sy monitor baby gerak ja kat rumah

sye bru 19weekk... pun keluar mcm nie... tp tak terlalu bnyk

3y ago

Tc sis. Smoga baby sihat2 aja. Bykkan amal doa utk baby dlm rahim n doa utk kuatkan rahim lindung dari bnda yg nmpak or x nmpak

tanda da tu. pergi hospital cepat

sis mc mne..dh bersalin ke?

3y ago

Sy dah pi hosp n dr buat ctg utk check jantung baby, seluk n masuk mulut itik 2.bukaan masih 1cm. Dr suruh balik dulu. Kalau ada tanda mcm ni lg walaupun x sakit but baby kurg aktif trus p hosp. Sy slalu rasa x sakit walau ada pendarahan ka, itu sy pelik. Ni sy monitor baby gerak ja kat rumah

pergi hospital segera ibu.

3y ago

Sy dah pi hosp n dr buat ctg utk check jantung baby, seluk n masuk mulut itik 2.bukaan masih 1cm. Dr suruh balik dulu. Kalau ada tanda mcm ni lg walaupun x sakit but baby kurg aktif trus p hosp. Sy slalu rasa x sakit walau ada pendarahan ka, itu sy pelik. Ni sy monitor baby gerak ja kat rumah

Sis berapa week skrrg

3y ago

Dah 38w.

Tanda2 nak bersalin

3y ago

Itu la sy tgh tgu contraction yg betul2 kuat ni. Sbb bukaan still sama lepas false contraction pd 2/1 hari 2