Hak seorang isteri dan peranan seorang mertua

Maaf bertanya mungkin soalan ni agak sensitif pada segelintir individu saya hanya minta pendapat. Saya baru bersalin sebulan dan nak buat cukur jambul anak bulan 9 tak salahkan kalau tak buang rambut dari perut tu? Just potong hujung hujung je untuk syarat takde masalah Pon kan sebab dalam Islam Pon benda tu sunat je sebab nanti rambut yang cukur tu Kene timbang and zakat kan untuk orang yang kurang mampu betul tak?. Okey saya dengan suami memang cuma nak buat syarat je tapi bapa mertua saya marah and cakap suami saya seorang yang takut bini erm saya nak tanya la kalau macam tu apa peranan saya sebagai seorang ibu kalau tak boleh nak buat apa apa? Itu anak saya dan saya ada hak kan nak tentukan sendiri apa yang saya nak buat ke salah cara saya? Minta pendapat kalau saya ada salah harap ada yang perbetulkan#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Seeloknya cukur habis sbb nak bersihkan kepala anak tu. Mcm anak saya, saya ingat tahi lalat di kepala, rupanya darah kering lama yg hampir 3 minggu setelah kelahiran masih ada lg. Jangan risau botak licin. Nanti rambut tumbuh juga, insya Allah. Perkara simple, elakkanlah cari masalah dgn ahli keluarga. Pelihara silaturahim lagi baik drpd tidak sependapat bg perkara tidak wajib. Asalkan lillahi taala. Mudahan Allah terima amalan

10mo ago

terima kasih atas pendapat