nak tanya

luka jahitan yg bengkak boleh dsapu dngn vaseline ke ? atau aloe vera ? tak sakit sngt cuma kalau baru duduk tu terasa sakit tapi lama lama hilang . macam mana nak sembuhkan ye ? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

2 Balas

kalau sy,lepas discharge dr hosp,lepas kencing sy basuh guna larutan air garam. tak sampai seminggu rasa sakit dekat perineum hilang. tp kena jaga juga la bila bergerak. sbb jahitan blm sembuh sepenuhnya

1y ago

ada chck kat klinik masa baru keluar hspital haritu . jahitan dah bercantum

Bagi saya, better pergi klinik yang ada serve prenatal dengan postnatal. Doctor akan check dan bagi krim yang berkenaan.