Need advice

Lewat period 15 hari . Td check upt pukul 1pm positive dan pukul 3pm pun positif hari yg sama . Perlu ke sy check lagi ? Sy risau, banyak kali kecewa #advicepls #pleasehelp

Need advice
21 Balas

saya hari tu lewat seminggu period astu check negatif dh laa saya ni keje berat ii keje dibengkel kereta keje lelaki🤣 adalah satu haritu tgh kje saya rasa mcm sakit sangt perut nk mkn mase rehat pun x lalu. sy pergi tandas rse terdetik nk check upt..tgok ii double line berlari sy happy call suami. mlm tu sy g klinik swasta check rupa2nya dh 2bulan lebih dlm perut bebel doktor ckp knp dtg lambat saya cakaplah laa saya tak sedar sy pregnant😂 tp saya still kerja sapa kandungan 5bulan kat bengkel tu..pstu sy minta berhenti biar suami je kerja..tp bos syg nk berhentikan sy sbb sy pandai bab bengkel ni..so sapa skrg sy x keje suami x bg sruh duk umh je jaga anak..anak dah umur 4bulan dh skrg🥰

1y ago

oooo... sy pon tgh risau ni sbb period delay 14 hr, upt -ve.. Period sy normal ni 1st time delay sampai belas² hr.. Mungkin hormon kot

Awal awal ni jaga diri sis. Nak pergi klinik swasta double cek boleh atau nak tunggu scan masa 6 minggu pun boleh. Sis kira sekarang dah berapa minggu. If dah 6 minggu boleh pergi scan utk double confirm. Take care ya jangan buat kerja berat berat. If upt banyak nak double triple confirm boleh je test banyak banyak kali hehe

kalau sy la.. lepas dpt tahu positif.. sy tunggu sebulan atau 2 bulan.. baru sy p klinik cek pregnant ke tak.. walaupun dh ada alahan.. jgn angkat benda berat.. bnykkan rehat.. lepas 3 bulan baru sy buat kerja sikit².. tu pun jgn aktif sngt.. sbb baby baru lagi kan☺️.. inshaallah ade tu sis.. aminn

Congrats sis..double line tu +ve..sis pregnant tambahan pula lewat period 15hari.Macam saya pregnant anak kedua tahun lepas(now baby dah 8m+)delay period,check upt +ve. Jaga diri dan kandungan baik² ya.Jangan stress² just enjoy the moment mom to be🥰

Tak perlu cek lagi. Jaga diri dan kandungan. Agak2 dah 11 weeks atas baru ke KKIA utk buku pink dan cek status kandungan. Tahniah mommy. Jaga diri tau ♥️

Biasanya check awal pagi. Tapi sebab awak check tengahari pun dh terg cmtu memg confirm pregnant dah awak. Tahniah ya

Tak perlu check lagi dah 15 hari lewat ni dah consider hamil dah. Tahniah! Jaga kandungan elok-elok ya sis

kalau jenis sya , tgk je positif sya esok tu ke klinik jmpa doc ckp nak double confirm upt ..

alhamdulillah tahniah sis..doakan sy jugak dpt line mcm ni..happy tgk org dpt line mcm ni..😊

1y ago

amin amin amin , semoga ada rezeki sis soon ❤️

Check waktu pagi mula2 bangun tidur , guna air kencing pertama selepas bgun tidur tu lg better

1y ago

Assalamulaikum, hai mommy. Contoh terjaga pukul 1@2 pagi, masa ni ka nak cek, atau masa bangun nak solot subuh?