Muntah susu

Lepas minum susu kalau baby muntah susu kena leher.. selalunya ibu2 akan basuh tmpt tu dgn air atau lap dgn kain?#firstbaby #seriusnanya #ingintahu

8 Balas

boleh lap dgn kain putih yg di celup dgn air bersih. kalau tak lap boleh jadi yg kulat susu. masa mandikan baby juga awak boleh bersihkan lidah baby

masa newborn lap guna wet tissue. skg baby 6 bulan, tiap kali tukar pampers, cuci sekali muka, leher, tangan baby guna air.

Klau sy , sy akn tukar bju bru dn lap bersih2.. Kemudian sapu losyen supaya baby sentiasa wangi dn bersih 😊

basahkan kain lembut lpastu lap . kalau sikit la.. kalau dah smpai ke bahu blkg badan,mandikan trus .

Kalau saya lap dengan kain basah, sebab susu manis. Nanti melekit leher baby. Takut naik rashes.

boleh lap je dengan napkin

Saya lap guna wet tissue

lap pakai kain basah