breastmilk sakit

lepas melahirkan breast sakit sebb baby tak menyusu...mom's ada petua ke tip ke untk kurangkan rasa sakit#ingintahu

3 Balas

baby xde dgn awak ke? sbb baby tak menyusu? if baby tak menyusu awak kena marmet 2jam sekali. sekiranya awak xbuat lama kelamaan susu badan awak akan drop. nak kurangkan bengkak susu boleh cuba tips ni. 1) tuam sejuk sampai kebas, kemudian tuam panas sambil tuam sambil buat urutan.. boleh cuba google cara nak buat urutan dkt payudara awak.. lepas tu xperlu pam, awak marmet.. boleh google juga cara nak marmet mcm mna.. sakit mmg sakit tapi awak kena tahan.. ulang sampai awak lega 2) kalau ada massager lactation boleh cuba urut pakai yg itu dkt kawasan bgkak susu 3) mandi dgn air suam / water heater. masa mandi tu awak massage breast awak yg bengkak tu. kalau syg susu yg keluar tu awak boleh tadah dgn milk collector. masa mandi tu boleh cuci nipple awak. guna cotton jenis bulat2 celup dlm air biasa dn cuci nipple awak, xperlu sabun.

sorry, why baby tak menyusu tu? sis try marmet, and tuam.

tuam dgn air suam