Period 2 kali sebulan pengalaman pertama kali

Lepas bersalin ceaser, period sy dtg 2x sebulan.period dlm 13 hari.. Lepas seminggu dtg period lg 12 hari.. Sebelum ni period sy stabil.. Umur anak skng dh 5 bln...#SeriusTanya

1 Balas

tu dah dikira istihadah tu. period max 15hari je. gini kiraan dia, 13hari pertama tu sampai hari ke 15, tu dikira period. sebab gap awak hanya seminggu, darah seterusnya dikira istihadah dari hari ke 16 (hari pertama istihadah) sampai hari ke 30 (hari ke 15 istihadah). kalau masih ada darah selepas tu, baru dikira haid balik. faham tak?

1mo ago

ambik perancang apa? kalau cucuk depo, mmg ada orang yg jadi berdarah lama