Luahan sebelum beranak hahaha

Lately ni emosi kacau sikit sbb dekat office ada girl yg cuba rapat dgn husb. Cuba positive teman sekerja. Yela, kita preg kan mana tahu ni semua overthingking je. Tapi ada certain things yang buat girl ni mencurigakan. Husb dah cuba untuk mengelak dia but sometimes ada je benda yg boleh buat salah faham. Contoh masa husb cuti dia sibuk ws tapi bukan pasal kerja pun tpi bagi video husb i masa tengah kerja kat office which is i pun tak faham motif dia apa hahaha. That girl kenal je i tapi dia tak pernah tegur i. Dia cuma tegur husb i je. Ntah la mungkin i ni je overthinking kan. Tipulah kalau tak kacau mental. Tapi i cuba positive untuk anak i. Pape pun mintak doakan urusan bersalin i dipermudahkan ye.. i dah 38week😍 #firstmom #firstbaby

5 Balas

1. confront, show her u OWN ur man. 2. warn dia, kalau jadi lgi benda ni, u tkkan teragak2 untuk proceed saman. ambik iktibar dri kes sarah n ira kazar tu. jangan sampai semata2 sbb keinginan nk menyondol laki orang, kena bayar sama plk nnti. 3. kalau tk jalan jugak 2 ni, sis pilih lah. nk saman atau nk block je. tpi slalu pempuan suka record2 dri jauh ni psycho. she won't stop. ni bkn kes overthink dh sis. ni kes keamanan rumah tangga. as long as ur husb tk melayan tkpe. like my case bukan pempuan, but laki. my ex colleague smpai ckp geng2 sotong ni dok usha husb I dri jauh smbil tergedik menilai rating body husb I. sumpah geli. I pun tk buat mcm tu kt husb or any lelaki. I do exactly mcm yg I ckp kt atas, I confront laki yg pm husb I tu. warn him, bila tk jalan jugak, I just blokc him in every possible way. ig, fb, tiktok, ws, telegram, email. semua. nasib husb bukan jenis melayan. otherwise, jgn sedih2 yaa sis. overthink must come with action

yg ni bukan overthinking dah.. mmg puan kena overthink sbb xde pompuan saje2 hantar video.. pastu video x de kena mengena kerja pulak.. mmg saje mengundang pompuan tu.. tp skrg puan fokus nak bersalin je.. jgn stress sbb dia.. nti emosi terganggu sian baby.. percaya ngn suami sendiri 💪

sis. ni bkn overthinking.. apa mslh pompuan tu nk wasap suami org hntr2 video.. hal kerja hal kerja.. x pyh mggatal. suruh suami blok perempuan tu.. takut nnt sis pantang lagi naik tocang perempuan tu

sound je pompuan tu. jgn kacau kalau bukan wktu kerja. amek phone laki tu ws dia, ckp tolong jgn kacau selepas wktu kerja and bukan psl kerja.

block je time bukn waktu keje or mute.