Lewat period 38hari.

Last period sy 01.01.2021. Sampai skarang tak period lg.. Upt dh cek bulan 2 -ve & awal bulan 3 haritu pun -ve.. Sedihnya la rasa.. Nk pergi klinik dh tentu doctor bg ubat turun darah kn? Ada ke org pregnant upt xnmpk? Ke hormon je? TQ yg bg pendapat.. Doakan sy diberi rezki zuriat oleh Allah swt.. Aamiin.. Ttc 1tahun. #seriusnanya #ingintahu #ttc1y

3 Balas

Saya pernah sampai 6 bulan sis.. Sebaiknya cek dlu.. Supaya doktor blh scan.. Samada mmg kosong atau ada baby.. Klu kosong.. Die mmg akn bg ubat trun darah.. Sbb hormon x teratur.. Katanya klu lama sgt x period.. Klu bkn sbb mengandung.. Bahaya.. Blh jd benda lain.. Sebaiknya sis cek dlu.. Mintak scan saje dlu ke.. Dekat klinik swasta.. InsyaAllah lg sis x tertanya2.. N senang nk jage diri klu btl ada baby.. Sy doakan urusan sis dipermudahkan.. 😊

4y ago

Aamiin.. tq sis.. smlm sy dh period.. Lega sbb tau ni cuma hormon & bkn masalah lain.. sikit kekecewaan sbb ingt br nk scan minggu ni kot ada rezeki kn.. hehe.. tp xpe.. boleh cuba lg nnti.. hehe.. apepun doakan sy dpt zuriat yg cukup sifatnya, bagus pemikirannya, baik sikapnya & soleh solehah.. aamiin..😊

saya pun alami mslh sama . last period sept 2020 pastu doc bg ubt turun darah march2021 bru dtg period. start dr tu jgk sy minum susu efferty , pastu skrg dh msuk 6may dh period sgkut lagi sekali , dh byk kali text upt tp asik -ve ... sy ttc 7tahun. tggu punya tggu smpai uma dh 30 ... kwen umur 23...

saya pun mgalami msalah yg sama. last period 18/12/2020 and smpai skrg blum period lagi. nak prgi klinik tpi penat lah sbb doktor akan sruh mkan ubt trun darah je 😢