Runsing tidak haid

Last period 27 sep..smpai sekarang masih x dtg haid...buat upt negatif....ada sape² penah kne mcm ni....prt sy rasa penuh jer....mula² aritu keputihan byk, sy sakit kpla..mula ingatkan preg buat test neg plk....#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

mcm syaa . last period 31/9..smpai skg xde haid.. bt upt byk kli tp negative.. awal bulan 10 ad g scan rahim ..doc ckp xde sakit..rahim sihat..tpi taktaulah smpai skg xde dtg lgi..dh lewat dkt 1mnggu dh huhu

Kalau mcm ni better rujuk doktor terus, takut ada masalah dalam rahim takpun masalah hormon. Boleh minta scan rahim nk tgk ada apa apa yg abnormal ke, sambil ckp dh lama tk dtg period tp upt semua negatif.

sy pernah lewat 40 hr...check ngetif,scan doc ckp dinding rahim tebal...ada 2 kmgkinan pregnt or period...sehari lpas scan trus period...hihi..kekadang hormon kita xstabil tu jd lewat period

Saya pernah tak period 8 bulan. Dah scan & semua normal. Doc kata masalah hormon. So dia bagi ubat hormon. Habis je ubat, terus keluar period.