Upt Kabur, Pregnant ke??

Last period 21/4, sampai skrg 14/6 tak period lagi n upt still samar mcm dlm gambar ni, knp eh? Ad x yg bpengalaman mcm ni tp pregnant? #seriusnanya #ingintahu

Upt Kabur, Pregnant ke??
18 Balas

salam kenal sist. sama mcm sy. bln 4 awal sy buat test sbb period x menentu. tpi hasil test samar.lepas tu dpt period 1/5 dgn 2/5 je. smpai awal bln 6 still x dpt period. tapi 9/6 tu sy sakit 4 hari muntah teruk husband bawa check klinik swasta tp dr ckap gastrick je. still x mmbaik kerap muntah juga. then 3 hari kemudian sy buat test Alhamdulillah 2 line.sy buat test 2 hari. sbb prcaya x prcya . Alhamdulillah mmg 2 line. nk g scan tp kena 8w kan. skrg tgh hari" lah muntah kuat sgt . x pe sist mungkin tunggu 8w atau 9w mcm tu

Last period bulan 4. Kalau pregnant patut bila check sekarang line dah sama terang. Kadang evaporation line pun ye juga sis. Kadang hormon. Saya cakap berdasarkan pengalaman sendiri 😊 dulu memang period tak teratur. Selalu dapat line kabur yang amat macam ni. Kalau pregnant kabur2 pun tetap nampak line tu warna merah 😉

kalau dari bulan 4 skrg dah bulan 6.. patut terang da kalau preggy... sy pon pakai brand yg same dgn ni.. last period 15/4 test mase 15/5 naik terang 2 line... klau sis harap preggy sy doakan semuanya dipermudahkan utk sis.. tp kalau bukan sy nasihat kan sis jumpe doctor.. delay period utk 2 bulan better cek dgn doc..

2y ago

Baik sis insyaAllah next week sy g scan, taknak bharap sgt, sbb period sy memang xteratur dari dlu. Tq sis

saya awal bulan cek upt pun line samar2 lg sis..sy tgu 2-3 hari pg klinik swasta double confirm..mmg naik tp still samar jg..so buat scan..buat scan pun xnmpk..repeat scan 2 weeks..let say dlm 2 weeks pun scan xnmpk dr biasa akan buat tvs..In Shaa Allah ada berita gembira utk sis..

2y ago

kalau nak scan tgu 8-9w baru nampak. kalau bwh dri 5w mmg x nmpk bby n heartbeat. x perlu nak tvs pon sama 8w. cuma bila buat upt naik lain samar boleh mkn folic acid n jgn buat kje berat. incase kalau bleeding more than 2 days boleh pg klinik.

saya pun 11.4 last period. bila cek samar n asik negatif jee. terus buat keputusan cek d KK. alhamdulillah rezeki hamil. risau juga sbb lewat period. tapi ada tanda² mcam nak period tu. rupanya ada baby. heheheh. doakan saya ya. Skrng 8w. Alhamdulillah

2y ago

Alhamdulillahh sis brp minggu dh skrg? InsyaAllah doakn sy mcm sis jugak ye ada baby, aamin🤲🏻🤲🏻

saya nampak 1 line je. xnampak yg kabur tu 😅 sbb saya ttc masa anak 1st. hari2 saya test upt. harini lgsg xnaik 2line, tp esoknya terus naik line kabur mcm ni. tu pon awal lg baru 2minggu buat tvs baru nampak.

2y ago

Bestnyaa, mudah2an dpt nmpak line mcm upt sis, doakan sy btul2 pregnant ya sis, tahniah utk sis jg smoga slamat hingga melahirkan baby nti , aaminn🤲🏻🤲🏻

Rasanya upt ni selalu bagi fake hope saya pun sama mcm awak hari2 samar kejap ada pink pekat sikit esok samar balik .. hari2 samar 🥲

Sis baca upt dlm masa bawah 10min ke dpt line kabur ni? Atau sis boleh try dip n tell atau clear blue utk result yg lebih tepat .

kalau kabur biasanya awal lagi . sis try lagi 2 minggu in sha Allah line makin terang . tak pun sis beli clearblue .

2y ago

InsyaAllah tq sis🙏🏼