Baby hampir sebulan baru start berpeluh?? Atau sebab bby saya pramatang ya?

Lahir 35 minggu. Awal2 dulu saya perasan dia mcm berpeluh bawah kulit😅 tapi skang mmg berpeluh btul smpai kadang tu basah belakang kepala..#firstmom #ingintahu

2 Balas

normal je sy rasa. baby sy yg lahir cukup term pon sama mcm baby awk. berpeluh belakang kepala. mmg kadang lapik tu lembab. rajin bertukar selalu.

Normal sebab body system baby belum mahir untuk regulate body temperature. Tapi checkup baby nanti awak tanya doktor tau untuk info lanjut.