Berapa hari/minggu sebenarnya?

Hi l, saya first time preg. pergi dr, dr semak melalaui hari first period and sekarang saya preg minggu ke 4 lebih. Tapi bila test clear blue digital, dia tulis 2-3 minggu. And guna app ni pun jadi 3 minggu 6 hari. Jadi mana satu yg betul😅

2 Balas

selalunya dikira ikut tarikh first last period. tapi kalau awak irregular period, atau regular dengan cycle lebih lama dari biasa, tu timbul beza usia kandungan. tapi semua tu tak jauh beza pun, beza just beberapa hari shj, so normal je tu.

Tunggu lepas scan untuk lebih kepastian.. Sebab nanti doktor akan kira weeks ikut saiz kantung dan janin.. Skrang mmg pening 🤭