Krim untuk luka

Krim ape yang sesuai? Anak sy mengaru sampai luka dan berparut.. kesian tengok kecik lagi dh banyak parut.. krim ape yang boleh hilangkan luka dan parut?#seriusnanya

3 Balas

Puan bawak klinik dulu. Sbb Takut Nnty ada benda lain yg Kita xtau, allergic material ke, eczema ke. Mcm Anak saya detect eczema, xboleh kena direct panas and badan berpeluh, mesti akan mengaru smpai luka lagi2 area kepala dia. Bnyk klinik akan bagi cream saja, untuk hilangkan parut tu mostly saya apply lotion saja. Alhamdulilah xda la nmpk berparut Sbb kulit jadi cerah

12mo ago

Ye betul. Ubat tu Cuma sampingan je. Kalau panas Cuba kerapkan mandi. Cari punca n ikhtiar cara sendiri. Sbb Anak saya pun still xboleh nk stop mengaru. Yg saya buat, saya stop tgn Dia, buat cara gosok2 je

Apa yg digaru tu? Ruam ke atau gigit nyamuk ke gigit semut atau apa2 ke? Kena rawat punca dia gatal tu supaya dia x menggaru dh. Klu tk dia xkn berenti garu, luka, dan ada parut 😁

12mo ago

xtau la ape puncanye.. kuat mengaru.. kadang berpeluh dia garu, tengah menyusu pun mengaru

refer doktor dlu