Ada y sama due dgn sy x? 20/2/24

Korang smua ok ke tu atau ada masalah sakit sana sini mcm sy😅 jom borak² #ingintahu

52 Balas

sy due 22/2/23 nti. Nak tidor malam kadang xselesa. Pusing kiri kanan amik masa nk jumpa tempat ngam 🤭☺️. pinggang, belakang, perut,celah peha, badan semua rsa sakit² lenguh 🤭. kadang rasa nak tidor je memanjang xnk bgun sbb xlarat dh. Allah masih bgi kekuatan bgun untuk solat. due nk dekat ni kurang sgt dh solat duduk. awal² dlu alahan teruk acap jga solat ddk. ni pun masih dtg kerja sbb rsa oke dn tempat keja byk ddk jela😁. doakan saya juga dipermudahkan segala urusan ye Aamiin 🌸

sy 3/2 😅 now dh 33weeks++ seram sejuk je ni, sbb pengalaman anak no 3 besar. no 4 ni pun tkot besar. haihh😥 now dh sakit2 punggung, sakit2 pinggang kaki, bhgian abdomen pun kejang kdg2. bby dh besar, dh berat. risau jgk. nnti scan dgn doc 36weeks nk tgk berat bby. doa2kan moga baik2 je, moga tak kne serah diri. moga sakit dari rumah. aamiin🤲

7mo ago

smoga baik² sis 😇✨

saya EDD 26/2/2024....mintak2 baby Kuar awal.. xnk sampai 29/2...tahun lompat nk tahun dpn...baby sambut birthday 4 tahun sekali la kalau tarikh tu😆perut mengeras xleh bincang..nk2 lagi pas mkn...ada tak sesiapa KT cni bersalin HOSPITAL PENAWAR,Pasir gudang Johor...ok x

Due saya 23/2...tp maybe dicepatkan kot sebab sy pilih elective czer + BTL. Now tgh sakit 1 badan. Lg2 dekat cik V tu..mcm nak pecah rasa. Lps memasak pinggang pulak sakit mcm kena langgar. Start dari 5 bulan perut dah start mengeras, now lg kerap.

8mo ago

sy pn selalu mgeras tp stat 6 bulan lebih mcm tu ... qhisau² xselesa trk

due saya 1/2/24 hihi first mom here , Alhamdulillah tiada kene minum air gula dan baby memang aktif sgt kadang perut mengeras juga bila posisi baring/duduk tak betul . semoga kita dan mommies semua dipermudah urusan bersalin nnti Amiin .

7mo ago

sbb doc ckp berat badan tak naik mendadak , dan tiada keturunan yg ada kencing manis

sye 23/2 /24.. tapi ada gdm.. doc ckp kne bersalin dlm 38w.. so maybe awal bln 2 laa kan.. kdg rse perut mngeras.. baby pn makin aktif.. sye cuma lengguh pinggang jer laa..ssh tdo mlm.. cpt mengah.. yg lain okey..

due sy 21.2.24 fuhhhh berdebor 😅 first mom,menghitung hari membuat hati rse berdebar²😂😂 ghisauuu . Hari ke hari, buat rse malas jee bila duk umh.. tpi bila husb ajk p jalan² laju jee🤣🤣🤣

8mo ago

jgn kata ank first,sy ank ke tigapn xsabaq rsa tgu dia kluaq 🤭 .. apa pn enjoy sis 🙂

In shaa Allah saya pun bulan 2 tapi 23/2/24. Besok (selasa 5/12), kena minum air gula buat kali kedua. Doakan saya supaya tak sangkut gdm ye. Moga Allah permudahkan urusan kita utk bersalin nanti.

8mo ago

Ha’ah bmi lebih 30 pastu kan skrg umur 25 ke atas mmg kena minum air gula. Plus saya pun ada family history. Itu yg kena minum 2 kali. Baru je lepas minum hari selasa lepas. Skrg tngh tunggu result je. Hopefully tak sangkut.

saya due date 26/2..tapi mungkin kena warded awal..sbelum 5/2..33week dh kena monitor ngn doc..sbb pnh ade kes iud(anak meninggal masa 36week dlm perut)..semoga kita smua selamat smuanya..doa kan sy ye..

8mo ago

baby iud 7years ago,xde sebab..sebab swab pun xde result apa keluar,semua normal. takdir Allah lebih mengetahui segalaNya..after 7years ni kira no 2..lama gap ngn arwah yang meninggal,so 33week doc dh monitor sy..ikot hospital putrajaya by fpp 36/37week ceaser trus..tapi saya decide ke Salam shah alam jaa nk try doc siti maryam..semoga dipermudahkan urusan kita semua selamat bersalin,ibu dan bby sihat..

due date 22/2.. alhamdulillah tiada masalah apa². cume skrang tgh alami sakit pinggang kiri dn kanan. tmbh skarang tgh batuk, ank makin aktif ya ampunn. mngalir air mata mak. btw skrg 31w