Anak garang

Korang, normal ke anak 9months garang? Suka tunjuk perasaan marah selalu pastu cepat geram. Since 8 momths dia jadi gitu #ingintahu #ingintahu #ingintahu #ingintahu #ingintahu #ingintahu #ingintahu #Sharing_dong_Bund

1 Balas

bb makin besar normal akan ada emosi sendiri...tp kite blh elakkan ank berterusan sikap mcm tu.ank sy skrg umo masuk 11month.dah bnyk tunjuk perasaan marah..kecewa.. tp sy x biarkan.bile nmpk ank nk marah pd sesuatu keadaan sampai nk tarik rambut sendiri or pd org lain sy tye knp..sambil usap2 belakang n pujuk..alihkan tgn ckp jgn bt mcm tu nnt sakit.alhamdulillah kejap je ank x jd nk marah.mmg kecik lg bile kite train dari awl insyaAllah.sy belajar dari jg sume ank2.mcm tantrum jgk..bile start dari bb dia tunjuk camtu jgn abaikan..kita Cr punca dlu..n cari cara pujuk awl2