Ubat sembelit

Korang lepas bersalin ada sembelit tak ?? Aku dah seminggu sembelit dahla czer nak teran taik pun takut 😭 sakit nakmampos nk berak pun 😭 korang mkn ubat apa yang elok untuk sembelit ? Nk teran taik mcm nk teran anak huaaaaa 😭#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

8 Balas

Sy pn sembelit trok jgk try mcm2 xjd..da makan buah byk pn xjd jgk dulu..sy amik ubat lactul jgk tp still xjd sgt awl2. Sy pnah try enema jgk menjadi tp pedih kt lubang najis..byk2 buah, buah betik plg berkesan utk sy tp still najis xlembut sepenuhnya..sy cuba pulak phytonatal (nonaroguy) sekali dgn lactul dan byk makan betik alhamdulillah baru lawas..