RAHIM TERBALIK

hi korang boleh minta tak pendapat korang if macam i baru ni pergi scan rahim then doctor bagitahu i punya rahim terbalik , btw i dah kahwin almost 1 tahun lebih but still can’t pregnant😢 , macam macam cara i cuba tetap takberjaya kadang sometimes tu giveup juga tapi i taknak la putus asa sebab i tengah yakinkan diri 😭 tapi i taktahu dah nakbuatapa , korang ada tak yang pernah alami atau ada tips yang boleh mebantu?😢 help me ##pleasehelp #cubaanhamil #bantusharing

6 Balas

Sis cuba banyakkan makan ubi - ubian. Macam ubi kayu ke, n elak minum manis2 n caffein. n then lepas period tu bersama dengan suami selang setiap sehari. Contoh habes period 4hb. 5hb bersama, 6hb rest, 7hb bersama, 8hb rest dan begitulah seterusnya sampailah dah keluar egg white tanda kesuburan tu. Boleh jugak cuba search cara posisi bersama suami untuk rahim terbalik. Selain tu boleh jugak minta suami makan supplement jenama surbex (zinc b plus) untuk bantu kualiti sperma x silap saya. Saya dengan suami pun dlu mcm tu jugak. Susah nak lekat sebab rahim terbalik. Try macam2 n alhamdullillah cuba mcm tu baru lekat. So boleh cuba okaih ! Mana tahu menjadi jugak untuk sis ! Goodluck sis ! ❤️ Don’t give up ! ❤️

saya 🙋 rahim terbalik, dan tiub falopio kiri ke atas kanan ke bawah 😅 tpi doctor ckp normal smue both husband and wife. dh buat fertility check mulai dari USG, TVS SCAN, papsmer, Sperm check,and HSG. married almost 3 years. BMI normal, dah minum2 bnyk kali ap2 supplements, minum madu+ lemon, himalayan savtri, pregnantcare, blackmores, folic acid, ovamit + inject huCog. husband minum madu + lemon, speman, subrex, himalayan herbs, black mores. guna OPK beratus2 pcs dah, now dh give up dgn opk. doctor suggests buat TUI, kali pertama gagal dan turun period on time. next march nk cuba TUI ke 2. doakan success mengandung dgn percubaan kali ke 2 ini 🤲

4mo ago

Saya consume 20-22 botol efferty dan berjaya hamil. Saya ada pcos both ovary n rahim terbalik. Skrg menunggu hari nak bersalin. Jgn giveup dgn kos2 yg awak keluarkan utk sihat n ttc. Mmg mahal. Rawatan apa2 sekali pun semua memerlukan kos. Kalau mampu boleh teruskan. Tak mampu berehat dulu. Allah sebaik2 perancang. Doa yang penting. Pemakanan dan lifestyle pun jaga. Ubah apa yg perlu inshaaAllah berjaya hamil. InshaaAllah goodluck sis

Saya rahim terbalik n pcos both ovary. Alhamdulillah berjaya lekat. Posisi bersama suami boleh pilih posisi “doggy style”. Dah lepas dalam boleh mengiring kiri dan kanan dlm 5 minit each side pun ok. Pemakanan utk rahim terbalik ni takde. Rahim terbalik ni once dah berjaya hamil dia akan back to tempat asal. Cuma utk cubaan hamil, cuba eat clean. Elakkan manis2 sangat. Elakkan fast food n proses food. Makan sayuran hijau byk n buah2an. Buah jambu batu ke berries2 ke. InshaaAllah membantu. Goodluck and take care dear. Saya doakan awak berjaya hamil. Dont give up. 🫂

4mo ago

Betul kwn sy nurse bgtau posisi utk yg rahim terbalik mmg doggy tu. Moga semua ttc ada rezeki tahun ni amin

saran saya pegi cari bidan kg ada yg pandai mengurut dorang boleh letak ke tmpt asal rahim kita.. sy ada pengalaman tahun 2021 lepas je mengurut bulan ke2 terus mengandung.. awk pun cubalah dulu tak salahkan kita ikhtihar

jangan putus asa. selagi ada rahim selagi tu awak boleh pregnant dear❤️🥰. pernah baca dlm app ni juga dulu. ada mommy rahim terbalik then dia hamil

5mo ago

awak boleh dengar penjelasan dr doctor raihana https://vt.tiktok.com/ZSFdeVBJg/ boleh dengar penerangan dr doctor ni juga https://vt.tiktok.com/ZSFdeqQwN/

selagi ada rahim, selagi tu bole pregnant