berat baby dalam kandungan

korang berat bby korang masa 35w brapa? saya 35w4d dah 3.3kg berdebar pulak rasa tp saya mmg dmtype2 (kncing mnis before preg) tp tula xexpect pulak bby bsr mcmni ada x mcm sy ? kalau bby bsr sgt kene pegang ke ? sbb saya serah diri lps raya haji ni 38w dia nk induce tp risau plk kk hr selasa(11/6) tkut dh kene pegang sbb bby bsr sapa2 ad xpengalaman mcmni?yg gmbr scan ni sy scan hrini sj la nk thu brt bby sbb masa 33w 2.6kg dh #bantujawab #SeriusTanya #bantusharing

berat baby dalam kandungan
5 Balas

sy anak 1st n skrg tgh preggy anak 2nd dh 36w, dua2 ade kencing manis tp sbb sy mmg jaga mkn so far okay je berat baby. khamis aritu scan 36w baby sy baru 2.8kg sbb sy mmg xnk baby besar dh tahu ade gdm kan. rasanya xde kena tahan cuma takut kena induce lg awal or some might suggest czer je trus if another 2w scan baby makin besar. sbb risk org gdm x sama dgn org preggy baby besar yg xde gdm.

4mo ago

ooo saya ni ad kencing manis before pregnant lagi org pnggil dmtype2 , spatutnya due 9/7 tp kene serah diri 22/6 ni , saya skrg tengah on insulin 4xkalinsari berat saya apa smua ok bby tu membesar dengan jayanya . mkn xdela mkn byk nsi pun skli sari je la mngkin sbb dh dmtype2'kut xpela czer ke normal asal bby dgn ibu sihat je kan

Baby kalau ok , xde maslh ap . Kalau berat 2.6 ke atas xde kena tahan wad or ap pun . Sy beranak 36 week berat bby 2.8kg boleh balik trus esok nya dgn sy sbb berat cukup . Klau bby besar pun if xde maslh ap ap xkena tahan pun .

4mo ago

ooo okey haah bby xde masalah cuma maknya kencing manis insulin , ok tq jawabkn

sme cm anak first sye dulu.. tpi alhamdulillah smua bjlan lncar.. prgnnt kli ni pun sngkut gdm sye control diet mkan alhamdulillah baby x brpa besar n normal je.. appown smoga sis dan anak sehat dn lancar dprmudahkan sgalanya

awak takut kene bersalin awal ke sebab baby besar? soalan awak tak jelas sangat. maaf yaa

4mo ago

ooo okey faham saya appoiment kk esk mtk2la xde pape

saya kurang faham, apa maksud kena pegang tu?

4mo ago

sorry2 maksud saya kene tahan ward smpai bersalin . sbb bby saya besar takut dia nk tahan awal sampai ckup 38w sbb saya spatutnya masuk ward 37w6d 38w terus dia nk induce . tu saya tnya ada x spa2 pengalaman bby dia besar