Zincofer oh zincofer

Kongsikan pengalaman buruk mommies dgn zincofer. Nak baca, sbb pengalaman sy yg baru 3 hari mkn zincofer mcm teruk bebeno. Nak tahu cerita org lain pulak, sama teruk mcm sy tak

7 Balas

Saya mula ii makan acid folid tiba ii nurse suruh stop and consium zincofer 3 hari awal memang tk boleh go badan rasa panas kepala rasa sakit stop makan 3 minggu baru semalam consium balik alhamdulillah dh okay cuba tak selesa bila tngok taik jdi hijau🤣tapi tkpe makan demi anak kalau masih tk serasi boleh mintk dkt nurse nk tukar ke meltofer perisa coklat sedap

bertahan 3 hari je, sebab asyik muntah lepas makan tk sampai 30min pun even mmg makan before tidur (dgn sunquick kosong) pasai loya dia takleh bawak bincang, nak tidur pun tak senang, terganggu sangat😩 lepas dah wek2, baru lega sikit. now dah tukar ke Sangobion, baru 2 hari try.

masa awal makan, tak tahan dengan loya zincofer tu. pastu makan zincofer sebelum tidur, nak elak muntah. dah masuk 3rd trimester, dah okay, makan zincofer sejam sebelum sarapan. selama makan zincofer, hb okay je, pernah turun sekejap 11, pastu maintain je 12-13.

1y ago

Sy dlu mkn iberet mmg serasi, kali kedua ni taktau knp nurse bagi zincofer maybe iberet takde dkt kk kot. Hb sy ok lagi 11.8 tp sbb dlu ada masalah hb, dpt zincofer awal pulak. Seksanya mkn zincofer, muntah separuh nyawa lagi2 mkn kena time perut kosong, nak muntah pun takde apa keluar mmg mintak nyawa. Sis mkn bfore tido tu kan, time baring tu seksa tak nak tahan? Ke terus tido je

ya ampun, nightmare betul untuk sy. mula2 makan 3 hari okay. lepas tu asal makan muntah, punya laa pahitttt. siap kluar ikut hidung lg. 🤕

sy tk boleh mkn zincofer wlpn mkn sblum tdo tp da tdo terjaga muntah, pening teruk.mmg mtk tukar dgn doc

makan zincofer bersama air twister oren. hilngkn rs dn bau kuat iron zincofer tersebut..

start makan zincofer bile dah berapa weeks ye awk?

1y ago

11w nurse bagi sy zincofer. Bfore tu just mkn acid folic