3rd degree tear childbirth

Kongsi pengalaman sapa yg pnh kena kes mcmni masa bsalin? Berapa tahun jarak & selepas kes ni mommy bersalin normal & czer? Saya dh bsalin n kena kes ni sbb baby besar. Bila scan baby xberat sgt tp bila dh kluar rupa2 nya baby besar.. mak nya pula berbadan kecik..

2 Balas

1st time bersalin.lps 3 bulan pun masi ada kesan jahitan.then i traumatized.i merancang 10 thn lamanya.hehe.now 5 months preggy xtau la ni mcmna nnt ni...seram.

5y ago

Saya haritu xsakit..masa bsalin pn xsakit sbb dlm.otak fkir nak kuarkan baby. Bila dorg check nurse ckp muscle koyak terus dorg hantar bilik bedah then jahit2 inject bius apa semua..xrsa apa2..2 hari lepas tu bru ada rsa..2mgu rsa sakit..tp skrg dh ok..dokter cek pn dh ok cuma kena rajin buat kegel exercise.. btw tahniah sis. Doa yg baik2.. mungkin utk ke mcm kita ni kena rajin buat kegel exercise.

Sakitnya sis. 😭 Xtau jawpan nya, sorry, beranak pun x pernah.