tertanya2 knp begitu

knp pusat bli belah,tmpt pelancongn langkawi,pusat reakreasi,tempat mndi manda n sbgnya boleh bersesak2 blh ramai2 just jaga s.o.p jer...tp knp hospital xbenarkn suami teman time beranak...adakh covid xdtg di tmpt2 yg dikerumuni ramai berbanding hospital... #Naksuamiteman#1stimemom #hari2nangisfikirtakutbersalin

2 Balas

secara logik, hospital ni yg dtg bknnya semuanya fully vaccinated. tmpt pelancongan yg diberi kelonggaran tu strictly utk fully vaccinated saja, walaupun nk kata risiko tkkan positif tu tk ada, tp sekurangnya masing² dh ada imuniti dlm badan. doktor dan nurse di hospital pula hadap pelbagai jenis patient, jd risiko utk terjangkit dan menjangkiti tu tinggi. utk kurangkan risiko, jumlah org yg blh ada dlm labour room dikurangkan. lebih-lebih lg klu yg mengandung dan bersalin ni sgt berisiko tggi utk dijangkiti. kalau puan mmg tk boleh sgt tak ada suami teman, usahakan ke swasta. hospital kerajaan ni byk handle kes covid berbanding hospital swasta, sbb tu mereka punya rules lebih ketat.

3y ago

itulah cadangn saya n impian sy..sy nk blik jmpa kluarga brpantang disana lbih selesa n tenang...sy bru kawen 11/12/2020sampai skrg blm brpeluang blik jmpa family...klo suami jnis menangkn kita isteri xpe jgk ini segalanya kputusan mak.. mak kata apa smua okay semua angguk semua turutkan...tapi klo sy yg bckp ibarat hidupkn api bakar sampah tp diri sndiri yg terbakar..

suami sy ni sikapnya 5 mnit je ok pastu marah kjeye sbb tu xberani nak cakap lbih nt hati sndri yg sakit

3y ago

ye baik...sy akn cuba slow talk ngn dy walaupun dh bnyk kli bckp ngn dy...harini bckp dia dgr n okay hanya 1 hari je pstu jd blik perangainya...terima kasih ye dgr crita sy n bg pndpt..