tk dtg period

klu 20/12 aritu dtg ni 20/1 tk dtg sbb apa ye tu dikira preggy ke ?#firstmom #pleasehelp

8 Balas

boleh buat Urine pregnancy test, beli je murah2 dekat farmasi. kalau double line samar ke terang tu mesti positif. Makan folic acid, tapi hati2 kekdg bila dah tau positip ni terus tak sedap badan 🤣. kalau negatif, tggu lg seminggu, boleh buat test lg. kalau negatif juga, tggu sampai period dtg. kalau dh sebulan period tak dtg juga, boleh refer doc. kekdg faktor hormon.

Takleh nak kata preggy selagi tak check upt. Awak gi klinik pun klinik akan guna upt dulu utk check. Ataupun scan terus. Setakat lambat period, kita tak dapat tau sama ada pregnant atau x

boleh jadi mmg lambat sikit. boleh jadi masalah hormon. nak tahu pregnant ke tak buat UPT sis. orang kat sini tak tahu

dia pregnant ni xboleh la nk kira² mcm tu je..hehehe..kita dah ada kemudahan upt tu...try buat test ok...br tau pregnant ke x

dikira hormon lari. boleh jadi macam2 sebab lain juga selain pregnant. kalau nak tahu pregnant ke tak kena check UPT.

tgu smggu lagi . klau tk dtg jgk dh bole check upt ☺️

4mo ago

kiranya tnggu smpi 28/1 ni lh ye

maybe hormon.. cek upt kalau nak tahu

check upt awak

4mo ago

okok