Boleh share tips Berpantang

Klau tak keberatan, boleh tak share pengalaman berpantang bersalin di komen.. Just saja nk tahu mcm cara, sbb lain org lain cara penjagaan nye kan.. Untuk dpt kan bdn ideal balik.. Dan cepat kecutkan peranakan.. #pantangbersalinmommy#bantusharing #ingintahu

2 Balas

jgn makan makanan panas mcm halia,lada putih,jamu sebab trigger bacaan kuning baby jika ada. yg lain sy tiada pantang. susukan baby dgn susu badan sbb membantu kecutkan peranakan. cut gula dan low carbs dlm diet,memang akan dpt berat badan ideal. kerap tukar pad,jgn tunggu pad penuh baru tukar. kalau ada luka jahitan,setiap kali kencing cebok guna air garam

11mo ago

Ouh yeke..ad betul jgk apa yg sis ckp tuu.. Nnti sy boleh ikut petua yg sis bgi...terima kasih sbb sporting share pantang routine sis..