susu formula

klau anak dh 8 bulan bru nk intro fm boleh ke ye. sblm ni fully bf, baru ni berat dia turun 400g sy jd stress rse susu bdn tk ckup. mkn bru ni smgu kurang selera tu berat drop. ingtkn nk tmbh susu fm sbgai nutrisi tmbhan penat asik ovrthkng susu bdn tk ckup. memandangkn nutrisi utama bby bawah 1 thun masih susu, perlu ke tmbh ye. risau la bby 8 bln bru 6kg.#firstmom #bantusharing

4 Balas

bley je nak cbe fm.. cuma nye depends on penerimaan anak la dye nak ke x nak.. ada sesetengah bdk sbb da tbiasa bf, susah sikit nk terima fm.. nie pngalaman sye la, ble anak da atas 6 bln nie, memg berat x naik byk sgt.. x mcm dlu2.. jd jgn la salahkn diri sendri ye mommy..

dia ada demam ke sampai berat drop n takda selera?, kalau yaa, tuh normal. awak teruskan je df , inshaAllah susu awak cukup. jgn stress2x naa. awak bole try letak dlm masakkan cheese ke, fullcream ke, unsalted butter ke, n etc utk naikkan berat badan dia.

7mo ago

sbb anak dah 8m la mommy. 8m keperluan nutrisi sehari 50% dr susu 50%dr makanan. dlm 630kcl susu 570kcl makanan. bila anak tak makan mmg jejas la berat dia

Tolong la suggest susu formula apa yg sesuai. Dah try anmum, frisolac, similac & karihome, semua taknakkk 🥲

6mo ago

Anak sy dah guna BF-3. So RM56 dikedai, RM50-53 online 😄

Susu fm ni seawal lahir lagi baby dah boleh minum