Seksanya induce!

Kes saya, dah 40 weeks dan ada air ketuban banyak. Jadi hospital dari sy 38 weeks dah minta serah diri pd tarikh EDD. Sy just nak cerita pengalaman kena induce bila badan tak ready. Masuk prostaglandin pill petang tadi, lepas 6 jam bukaan baru 1cm. Cervix pun panjang dan keras. Tapi cervix swab tu sampai 4 kali buat sbb nak check progress. Sy sampai menangis dkt bilik rawatan sbb stress sgt senak kena swab test, campur risau anak, risau dpt vaginal delivery ke tidak? Doctor dan nurse kat hospital sy ni okay. Cuma sy morally down, lagi2 bila tgk mak2 otai sekeliling sy, bersalin tu senang je. Siap boleh duduk tgk video, gelak2 masa baby tidur. Bersyukurlah siapa yg dpt rezeki layan contraction dekat rumah, selesa nak baring nak tidur. Mungkin sy tak sanggup dah nak beranak lepas ni. Serik rasanya #induce #40weeks #makdown

7 Balas

Sya baru je lps bersalin 4/8 kena induce belon sakit dia tk payah cakap laa , mmg sakit sngt ii