boleh kah sapu minyak angin di perut sewaktu hamil?

Kerap kembung perut punca nak sapu minyak angin di perut, tapi ramai kata tak bagus untuk baby dalam kandungan..tp ada jugak yg kata takde pape effect pon..camne tu..boleh atau tidak sapu minyak yg ada bahan seperti minyak kayu putih di perut?

3 Balas

Sejak pregnant ni tak berani dah sapu minyak angin kat perut.. sya minum air suam je supaya dapat sendawa/kentut kalau rasa perut berangin sangat

kena baca ingredients dia wak sblm guna. tapi better safe than sorry. sy buat air halia panas utk buang angin dlm bdn. tapi minum when betul2 bloated.

12mo ago

minum selalu jugak dah..tp mmg jenis badan senang berangin..mmg ubat angin yg buat lega..huhu

doc saya kata boleh je asalkan minyak angin jangan yang panas punya , yang berangin biasa je . letak 2 titik je dah